Grafik Tasarım, Güncel Haberler

2022 Grafik Tasarım Trendleri

Her yıl olduğu gibi, 2022 grafik tasarım trendleri de ortaya çıktı. Bu yıl bizleri birbirinden farklı tasarım trendleri karşılıyor. Geçen yılın en popüler trendlerinden biri olan altın ve altın renkleri, artık popülerliğini 2022 yılı içerisinde cam ve kristal tasarımına bırakıyor. Trendler hakkında tüm detaylı bilgileri aşağıdan ulaşabilir ve trend tasarımlar hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz

→ 2D & 3D Mashup

3D tasarımlar halen kendi trendlerini korumaya devam ediyor ve aynı zamanda gelişip, büyüyorlar. 2022 yılında da 3D tasarımlı içerikli çokça görmeye devam edeceğiz. Tek fark ise artık 2D ve 3D tasarımlar ortak bir tasarım içerisinde bizlerle birlikte olacak. Eklemiş olduğum örneklere göz atarsanız, 2 ve 3 boyutlu tasarımların bir bütün haline getirilerek kullanıldığı ve çokta mükemmel bir hal aldığını görebilirsiniz.

2D ve 3D tasarım öğrenmek, her geçen gün daha da fazla önem kazanmaya başlıyor. 3D tasarımcılar, 3D tasarımlar üreterek, kendilerine ek gelir kaynakları bile oluşturabilirler. Eğer 3D tasarıma merak duyuyorsanız, en kısa süre içerisinde kendinizi bu tasarım alanında geliştirmenizi tavsiye ederim.

→ Bükümlü Fontlar

Squid Game ile aşina olmaya başladığımız bükümlü fontlar, 2022 yılında bizlerle birlikte olacak. Bükümlü fontların her geçen gün tasarımlara dahil olması, trendlerin yakından takip edildiğinin bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.

Bükümlü fontlar, özellikle web banner ve sosyal medya tasarımları gibi tasarım alanlarında tercih edildiği zaman, hem verilmek istenilen mesajı güçlendiriyor hem de daha estetik bir görüntünün ortaya çıkmasına öncülük ediyor. Hemen örneklerimize göz atalım.

→ Cam ve Kristaller

Geçen yıl altın tasarımı, gerçekçi fiziksel altını taklit eden ve günlük eşyalara ekstra özel bir his veren büyük bir trenddi. Trend,şimdi grafik tasarımı bir sonraki seviyeye taşımak için 3D’de inanılmaz gerçekçilikle cam ve kristale kaydı.

İşte bazı örnekler;

→ Şeker Renkleri

Sürekli olarak her yönden dijital içerik bombardımanına tutulduğumuz için, tasarımcıların dağınıklıktan sıyrılarak, sanat eserleri, web siteleri ve uygulamalar oluşturması zorlaşıyor. Bu nedenle içeriğin kalitesi kadar, kaydırırken izleyicinin dikkatini çekecek görsel çekicilik de önemli bir hal almaya başlıyor.

2022 grafik tasarım trendleri içerisinde bu yıl, pastel tonları yerine şeker tonlarını daha sık görmeye başlayacağız. Pastel tonları halen en popüler tonlar, fakat ilgiyi daha da artırmak için şeker renkleri de daha sık tercih edilmeye başlanacak.

İşte bazı örnekler;

Colorful donuts flying on pink background. 3D illustration.

→ Baskı Stili

Çok geçmiş yıllarda, yazıcılardan ve baskı makinelerinden alınan afiş, kartvizit gibi basılı metaryellerinin üzerinde kumlanma, pikselleşme gibi gözle görülebilir sorunlar yaşanıyordu. Bunun en büyük nedenlerinden birisi de baskı makinelerinin çok fazla gelişmemiş olmasından kaynaklanıyordu.

Vintage rüzgarlarını, 2022 yılında da estirmek isteyenler için ortaya yeni bir trend çıktı. Bu trend ile birlikte, artık oluşturduğunuz tasarımlara vintage bir hava verebilecek ve insanları geçmiş yıllara doğru bir yolculuğa çıkarabileceksiniz.

→ Kesik Kağıtlar

2021 yılında çok da fazla karşılaşmadığımız kesik kağıt tasarımları, 2022 yılında sıkça hayatımızda olacak gibi görünüyor. Farklı bir havası ve mesajı alan kesik kağıt tasarımlarına kendinizi şimdiden adapte edebilir, çalışmalarınızı bu yöne doğru kaydırabilirsiniz.

→ 3D Karakterler

Benim de sosyal medya tasarımlarımda sıkça tercih ettiğim 3 boyutlu karakterler, 2022 yılında da popülerliğini korumaya ve sürdürmeye devam ediyor. Tasarımlara şıklık ve gerçeklik boyutu kazandırmanıza yardımcı olan 3 boyutlu karakterler, son günlerde sıkça kullanılmaya başlandı.

İşte bazı örnekler;

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.