Grafik Tasarım

2020 – Tasarımda Renk Trendleri

Renkler, basit ama güçlü bir mesajlaşma biçimidir. Bir kelime ya da bir görüntünün verebileceği kadar geniş bir duygu yelpazesini tasvir ederler. Renk, önemli şeyleri vurgulayabilir ve önemsiz şeyleri de kolayca gizleyebilir. Geçmişi tekrar çağırabilir, şimdiyi bilgilendirebilir ve geleceğe ilham verebilir. Renklerin görsel dünyamızdaki yeri çok büyüktür.

2020 yılında tam olarak hangi renklerin trend ve yükselmekte olduğunu keşfetmek için çok popüler bir site olup yüksek kalitede stok görsel, fotoğraf, vektör, illüstrasyon, video ve müzik sunan Shutterstock; kullanıcıların indirdikleri görüntülerden yüz milyarlarca piksel verisini analiz etti. Daha sonra her pikseli en yakın hex renk koduyla eşleştirdi. 2020 renk trendlerini oluşturmak için de geçen seneyle bu seneyi karşılaştırarak hangi renklerin daha çok büyüdüğünü buldu.

Ve işte karşınızda 2020’nin 3 büyük renk trendi!

Alevli turuncuyla zengin kırmızının parlak bir karışımı olan bu renk dikkatleri üstüne çekmek konusunda yılın en iyisi. Çarpıcı bir gün batımının parlak parıltısından kükreyen bir şöminenin yanan közlerine kadar bu canlı renk tonu kalabalıkta bile öne çıkmakta harikalar yaratıyor.

Lush Lava, markalarına dikkat çekmek ve göze çarpmasını sağlamak isteyen şirketler için mükemmel bir araç. Renk, kültürel olarak Aysa ülkelerindeki mutluluğu, sevgiyi ve sağlığı temsil ediyor. O yüzden bu bilginin buradaki kitleyle iş yapılması durumda akılda tutulmasında fayda var.

Göze ayrı ayrıyken hoş gelen ama birleşince daha da çarpıcı bir ton oluşturan camgöbeği ve nane renklerinin karışımı olan Aqua Menthe, bakan kişinin dikkatini kesinlikle sakin bir şekilde çekiyor. Renk, en güzel yaz tatillerini ve bir okyanusun kristal berraklığındaki sularını akla getiriyor.

Parlak ancak sakin tonu; eğlenceli, modern ve dışa dönük tasarımları yansıtmak için mükemmel.

En çok Van Gogh’un Starry Night yani Yıldızlı Gece olarak bilinen meşhur tablosunda kullanılan bu derin çivit mavisi, parlayan bir ayın etrafındaki dramatik gökyüzünü mükemmel bir şekilde temsil ediyor. Sofistike cazibesi ve çarpıcı güzelliğiyle ister popüler bir gece kulübünün abartılı gölgesinde ister yeni bir çift koyu kot pantolonunda ister benim bu yazıyı yazarken taktığım kulaklıkta olsun, Phantom Blue gözü zengin derinliğiyle her seferinde büyülüyor.

Koyu tonlar her zaman kararlılığı, güvenilirliği ve gelişmişliği iletir. Phantom Blue da aynılarına sahiptir. Kendi başına yeterince çarpıcı olsa da yukarıda bahsettiğim Lush Lava ve Aqua Menthe gibi parlak, zıt renkler için de mükemmel bir arkadaştır.

BONUS: Dünya’nın dört bir yanından trend renkler

2020 renk trendleri bu şekilde! Umarım yazı işinize yaramıştır ve ilham dünyanıza küçük de olsa bir katkı sağlamıştır. Bol ilhamlı tasarımlar!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.