Günlük İlham Kaynağı, Web Tasarım

Mobil Uygulamalarınız İçin 10 UX Tasarım İpucu

Günümüzde internet kullanım oranı bilgisayarlardan daha çok mobil cihazların lehine doğru ilerlemektedir. Mobil cihaz kullanımı dünyada ve ülkemizde sürekli olarak artmaya devam ediyor. Bu artış ile birlikte işletmeler de mobil uygulamaların avantajlarından yararlanıyorlar.

1. Açıklık:

UX tasarımının birincil amacı açıklıktır. Tasarım ve uygulamanızın ilk bakışta ne ile ilgili olduğu anlaşılmalıdır, kısaca yaptığınız tasarımın yapısı açıkça belirtilmelidir. Bu yüzden kullanıcıların kafasını karıştıran karmaşık senaryolardan kesinlikle kaçının. Arayüzü anlamak için kullanıcılara zor zamanlar yaşatmanız negatif dönüşlere sebep olacaktır.

2. Stratejik odaklanma:

Doğru bir UX mobil uygulama tasarlamak istiyorsanız yapmanız gerekenlerden bir diğeri ise potansiyel müşterilerinizin farkında olmanız. Hitap edeceğiniz kesimi tam olarak anlamadan tasarım yapmaya başlamayın. Önceliğiniz iş stratejileriniz ile müşterilerinize odaklanmak olsun.

3. Kullanıcı dostu tasarım:

Eğer oluşturduğunuz arayüzün kullanımı kolay ise UX tasarımında başarılı bir yolda ilerliyorsunuz demektir. Günümüzde insanların sürekli olarak mobil telefon kullanıyor olmaları onların her zaman teknolojiye hakim olması gerektiği anlamına gelmiyor. Bu yüzden kullanılması ve anlaşılması kolay bir mobil uygulamanız varsa kazanç sayınızı kolaylıkla yükseltebilirsiniz.

Doğru adımları uygulamanız tasarımlarınızın anlaşılmasını ve kullanımını kolaylaştırır.

4. Yönergeleri takip etme:

Google ve Apple yönergeleri sürekli olarak değişmeye devam ediyor. Bu yüzden, seçtiğiniz UX tasarımının en son değişikliklerle uyumlu olması gerekir. Mobil uygulamalarınızda en iyi UX tasarımını hazırlamak için, Google’ın materyal tasarımı ile birlikte, insan arayüzü yönergelerini kullanmayı deneyebilirsiniz.

5. Tasarımda gösterişten kaçınma:

Her zaman için gereksiz süs ve gösteriş içermeyen UX mobil uygulama tasarımlarına gitmek daha uygundur. Deneme uygulamaları oluştururken çoğunlukla bu önerilir Bu teknik sayesinde oluşturulan uygulama, deneme çalışmalarının kaydedilmesi ve hatta gelecekte kullanılmak üzere gerekli olan tüm bilgilerin saklanması için kullanılabilir. Bu yüzden bu nokta üzerinde çalışmayı deneyin.

6. İki farklı platform için UX oluşturma:

İki platform için oluşturulan tasarımlar her zaman birbirine benzer değildir. Ancak hem Android hem de IOS sektörlerinde iyi çalışabilecek bir platformda çalışmak akıllıca bir fikir olacaktır. Bu da zamandan ve paradan tasarruf etmeye yardımcı olur.

7. Kolay navigasyon:

Kullanıcıların uygulamanızda kolayca gezinebilmesi çok önemlidir. Örneğin işletmeniz sporla alakalıysa, kullanıcıların uygulama üzerinde aradıkları ilk şey fan/taraftar bulmaktır. Mobil uygulamanızın doğru bir navigasyon gücü varsa, hayranlar sizinle daha kolay iletişime geçeceklerdir. Bu şekilde platformunuzun değerini kolayca arttırabilirsiniz.

8. Esinlenmek:

Esinlenmek/örnek almak mobil uygulamalarınız için UX tasarımları üzerinde çalışırken başarıyı belirleyen önemli bir anahtarı oluşturur. Var olan iyi bir UX tasarımının içerisinde bulunan oranları kullanmak mantıklı bir yol olabilir.

9. Değişiklikleri ekleme:

Dijital alan değişmeye, yenilenmeye devam ediyor ve UX tasarımları üzerinde çalışırken de aynı kural geçerli. Dolayısıyla, tasarımınız bu değişimle baş etmelidir. Bu durum bir uygulamadan diğerine değişiklik gösterebilir.

10. Doğru tipografi:

UX mobil uygulama tasarımlarınız için merak uyandırıcı olabilecek en iyi tipografi ile uğraştığınızdan emin olun. Bunun için UX tasarımcılarıyla çalışmayı deneyin.

Her zaman bu 10 noktayı takip etmeye ve mobil uygulamalar için en iyi UX tasarımını yaratmaya çalışın.

“Evet arkadaşlar bugünkü yazımızda mobil uygulamalarınızı daha kullanışlı ve daha kaliteli hale nasıl getirebileceğimizden bahsettik. Verdiğimiz ipuçları doğrultusunda en iyi UX tasarımlara sahip mobil uygulamalar oluşturabilirsiniz.”

Konu hakkındaki düşünce ve önerilerinizi mutfakla paylaşmayı unutmayın ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.